Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Volker Glätsch from Pixabay MNOGI NE ZNAJU Uz jedan trik, turska kava će vam svaki put dobro ispasti

MNOGI NE ZNAJU Uz jedan trik, turska kava će vam svaki put dobro ispasti

Nije komplicirano

Domaća turska kava najčešće se pije ujutro i često se smatra mjerilom kuharskog umijeća. Ako je dobra, u šali se kaže da se domaćica može 'udati', što bi trebalo značiti da je pogodila pravi omjer kave, vode i po potrebi šećera.

Iako to nije neka velika znanost, niti ozbiljno kulinarsko umijeće, ne zna svatko skuhati dobru kavu.

Uobičajeni postupak je da se u džezvu ulije voda, po potrebi se doda šećer i zagrijava se do vrenja.

Zatim se skine s vatre, odlije se malo vode, doda se mljevena kava – na jednu šalicu vode dodaje se jedna velika čajna žlica kave. Ponovno se džezva vrati na štednjak da kava prokuha pa se ulije ostatak vode.

Druga varijanta je da se voda ne odlijeva – ako je džezva veća, onda nema straha da će se proliti kada provrije, nego se kava odmah sipa i pusti se da provrije.

Na Redditu je ovaj video tradicionalne pripreme turske kave izazvao lavinu reakcija jer trik je u tome da kava nekoliko puta zakuha, piše krstarica.com.

Vaša reakcija na temu