Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KLIS: Pametnim rješenjima do digitalizacije poslovanja

KLIS: Pametnim rješenjima do digitalizacije poslovanja

Ukupna vrijednost projekta je oko 35 tisuća eura

Kako bi pojednostavila, unaprijedila i ubrzala svoje poslovanje Općina Klis je prije nešto manje od mjesec dana uvela inovativna digitalna rješenja pa stanovnici općine danas brojne administrativne poslove mogu obaviti u samo nekoliko klikova online. U sklopu projekta digitalizacije poslovanja stanovnicima Klisa nudi se deset elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje i komunikaciju s općinskim službama, rješavanje brojnih administrativnih potreba te uvid u poslovanje općine pri čemu stanovnici imaju pregled u svaki potrošeni euro iz općinskog proračuna što svakako doprinosi i transparentnosti samog poslovanja. Sve to već sada je dovelo do smanjenih administrativnih troškova i ušteda, bržeg rješavanja predmeta i lakše i bolje komunikacije s građanima. Smanjen je i broj dolazaka građana u općinske prostorije, emisija štetnih plinova te korištenje papira. Građani uslugama pristupaju pomoću NIAS-a. 


- Svi stanovnici Klisa sada mogu na jednostavan način saznati informacije o proračunu te brže i lakše sudjelovati u općinskim aktivnostima. Plan je da u budućnosti omogućimo građanima pretraživanje, ispunjavanje i predaju svih obrazaca digitalnim putem što će pojednostaviti taj cijeli proces i građane riješiti dvojbi kome što predati. Ovime štedimo slobodno vrijeme građana i podižemo standard života, a to ćemo nastaviti raditi i dalje - naglasio je načelnik Klisa Jakov Vetma, koji smatra i kako je ovo veliki korak prema poboljšanju lokalne zajednice u smislu suvremenijeg upravljanja.

Ukupna vrijednost projekta je oko 35 tisuća eura od čega je čak 60% sufinancirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njegova provedba dokaz je kako Općina Klis brine o napretku zajednice i ide u korak s vremenom prateći tehnološka rješenja.


Vaša reakcija na temu