Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 Mlinarić i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a ne kažnjavati zbog zastave HOS-a

Mlinarić i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a ne kažnjavati zbog zastave HOS-a

'Nikad nećemo podržati Pupovca'

Zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica održali su konferenciju za medije na temu muškarca iz Splita kojem je zbog istaknute zastave HOS-a na balkonskoj ogradi izrečena kazna za narušavanje javnog reda i mira u iznosu od 700 eura.

Mlinarić je podsjetio kako su se zastave HOS-a u Vukovaru u prošloj Koloni sjećanja vijorile i nikome nije napisana kazna. Što se promijenilo od onda do danas? Također, napominje kako kazne za isticanje jugoslavenske zastave ili četničke kokarde, pod kojom su zločini učinjeni od Vukovara do Škabrnje, nema.  

Domovinski pokret zato je pokrenuo izradu Zakona o grobljima. Tim zakonom napokon će se poskidati svi četnički spomenici, a kroz Muzej komunističkih zločina spriječit ćemo da ti simboli budu u javnosti. Čvrsto ćemo stati iza svog člana, da ta kaznena prijava bude odbačena, jer ne vidimo zašto bi netko bio kažnjen sa 700 eura zbog zastave Hrvatskih obrambenih snaga.

Zaključio je: 'Bio sam 'sudionik' zvijezde petokrake koja je pucala na mene i u Zagrebu na Banske dvore. Tko ima nešto protiv toga da se zabrani taj simbol? Ljude poginule u Drugom svjetskom ratu, koji imaju na grobovima petokraku, nitko to neće dirati, pustimo povijest povjesničarima'.

Osvrnuo se i na temu Milorada Pupovca i današnjeg glasovanja u Saboru: 'Nikad nećemo podržati Pupovca i glasat ćemo protiv. Mi imamo svoj stav. Moram naglasiti da je Domovinski pokret izbacio SDSS iz vlasti, Šimpraga nije potpredsjednica Vlade, a državni tajnici iz kvote SDSS-a neće biti državni tajnici. Naš je stav od početka bio jasan. To ćemo vam danas pokazati u Saboru. Neće dobiti potporu Domovinskog pokreta'.

Kukavica je komentirao situaciju koja se dogodila u Splitu: 'Goran Matančević je na obiteljsku kuću stavio zastavu HOS-a. Dajemo potporu našem članu, stali smo iza njega, pitali smo se kako je to moguće. U Zakonu ne piše da zastava HOS-a narušava javni red i mir. Imamo zastave koje su razarale Hrvatsku, ali ne vidimo da policija postupa po 'zakonu'.


Vaša reakcija na temu