Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Beogradski remi kao pobjeda i ručak s novinarima

Beogradski remi kao pobjeda i ručak s novinarima

Junak utakmice je bio vratar Vukčević

Pet kola prije kraja prvenstva 1971. godine Hajduk je na današnji dan morao na možda i najteže gostovanje. U Beogradu ga je čekala momčad Crvene zvezde, njihova slavna generacija predvođena Draganom Džajićem koja je osvojila zadnja tri prvenstva Jugoslavije, a u tekućoj sezoni su uzeli domaći Kup, te doživjeli šok u polufinalu Kupa prvaka, gdje su u prvom susretu pobijedili Panathinaikos sa 4:1, da bi u uzvratu u Grčkoj izgubili 3:0, te ispali.

Paralelno s tim su u domaćem prvenstvu nakon nekoliko kikseva bodovno zaostali. U ovom trenutku su bili peti, s devet bodova manje od prvoplasiranog Hajduka.

- Mi smo izgubili naslov, ali ne želimo izgubiti ugled - poručio je uoči ovog susreta njihov trener Miljan Miljanić.

Priželjkujemo oba boda, ali bismo bili zadovoljni i jednim - govorio je trener 'bijelih' Slavko Luštica.

Hajduk je na ovom gostovanju imao i veliku podršku, s obzirom da je velika grupa navijača posebnim vlakom otputovala u Beograd.

Zanimljivo je i to da je Hajduk na dan utakmice organizirao ručak za novinare u hotelu 'Majestic', druženje na kojem su potaknute raznorazne teme, a pozvani su bili predstavnici medija koji će uživo gledati i derbi.

Na tribinama se okupilo neočekivano malo gledatelja, uoči susreta se dogodio prolom oblaka, pa je tek oko 25.000 ljudi bilo na tribinama, od čega velik broj pristaša 'bijelih'. 

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Hajduk dugih 18 godina nije pobijedio Zvezdu u gostima pa je ovaj remi doživljen kao pobjeda. Evo još par zanimljivih detalja:

1. Marino Lemešić je spriječio opasan Džajićev napad u 32. minuti i pritom se ozlijedio, te nikad više nije zaigrao nogomet. Tužnu priču preranog odlaska s terena mladog reprezentativca smo već obradili, možete je pročitati OVDJE.

2. Junak utakmice je bio vratar Radomir Vukčević. Crvena zvezda je stvorila niz prilika, ali on je imao svoj dan i sačuvao je 'bijelima' bod. Vukčević je legenda 'bijelih', branio je 402 utakmice, a zanimljivo je da mu je trener u ovoj sezoni bio povratnik u klub, slavni čuvar mreže Vladimir Beara.

3. Gol za Hajduk je postigao Petar Nadoveza u 58. minuti. Vukčević je sjajno obranio udarac Džajića pa uputio loptu prema naprijed. U finišu akcije je Jovanić ušao u šesnaesterac i kad su svi očekivali udarac, on je nesebično poslužio Nadovezu, a ovaj je iz blizine poslao loptu u mrežu. Zvezda se ispromašivala, ali u zadnjih pet minuta su Jovanić i Nadoveza imali dvije velike prilike za pobjedu 'bijelih', no ostalo je neriješeno, što je bio odličan rezultat za Hajduk uoči zadnja četiri kola.

Crvena zvezda - Hajduk 1:1

Beograd - stadion Marakana. Gledatelja 25.000. Sudac: Gugulović (Niš). Strijelci: Nadoveza u 58. za Hajduk i Karasi u 65. za Crvenu zvezdu.

CRVENA ZVEZDA: Dujković, Klenkovski, Krivokuća, Antonijević, Bogičević, Pavlović, Janković, Karasi, Filipović, Aćimović, Džajić.

HAJDUK: Vukčević, Džoni, Buljan, Hlevnjak, Holcer, Lemešić (od 32. Boljat), Vardić, Jovanić, Nadoveza, Jerković, Pavlica (od 70. Žutelija).


Ranije objavljeno:

Hajduk pobijedio, Stari plac ispratio igrače koncertom zvižduka 

POVIJESNA POBJEDA NAD LOKOMOTIVOM: Bili smo jednom najbolji, o nama su priče pričali

JERKOVIĆEV GOL: Hajdukov trijumf na najtežem gostovanju i optužbe bivšeg suigrača protiv Holcera

SLAVLJE U DERBIJU: Velika utakmica i tužan kraj Marina Lemešića

Nezadovoljni navijači Hajduka su prevrnuli tri automobila beogradskih registracija, a jednoga bacili u more! 

Nakon razočaravajućeg remija na Starom placu, Hajdukova uprava angažirala sportskog psihologa! 

Sa 'splitskim Peleom' stigla i gostujuća pobjeda protiv trenera kojega do danas nitko nije nadmašio po trajanju na Hajdukovoj klupi! 

EMOCIJE SU ZAJEBANE: Ivica Hlevnjak golom u 88. minuti raspametio 20.000 navijača na Starom placu! 

Novi korak ka tituli i priča o legendi koja potpisuje brojne naslove prvaka s Hajdukom! 

KAŠTEL GOMILICA JE S RAZLOGOM PONOSNA: 'Najbolje se gradio u cijeloj ligi, a imao je i idealan zadnji pas' 

Vaša reakcija na temu