Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPASNOST ZA KANADERE: Nedaleko od požarišta na Hvaru 18-godišnji mladić upravljao bespilotnom letjelicom

OPASNOST ZA KANADERE: Nedaleko od požarišta na Hvaru 18-godišnji mladić upravljao bespilotnom letjelicom

Policija ga privela, Agencija za civilno zrakoplovstvo će ga prekršajno prijaviti

U borbi s požarom na Hvaru piloti kanadera su mogli imali problema s gašenjem jer ih je ometao dron koji je nadlijetao nedaleko od požarišta. Policija je brzo intervenirala na dojavu i pronašla 'nestašnog mladića'. 

- Izlaskom na teren zatečen je 18-godišnjak koji je upravljao dronom, te je priveden u policijsku postaju gdje je provedeno kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja. Obaviješten je  nadležni inspektorat Agencije za civilno zrakoplovstvo u čijoj je nadležnosti podnošenje prekršajne prijave - potvrdili su u splitskoj policiji.

O opasnostima drona u zabranjenim područjima je upozorio Cvjetko Mazalin, glasnogovornik hvarskih vatrogasaca. Uočili su dron poviše autobusne stanice i promptno pozvali policiju. Da je nastavio, vjerojatno bi se kanaderi morali vratiti u bazu jer im je ugrožavao sigurnost.

Vaša reakcija na temu